MÉDIATÁR

Videók

Beszélgetés a Ms. Columbo live szervezésében arról, hogy mennyivel kisebb a női szerzők műveinek kritikai visszhangja a magyar irodalmi életben, mennyiben elitista és hierarchikus a közeg, és milyen alternatív fórumok és lehetőségek vannak olyan szerzők (legyenek nők vagy férfiak) számára, akiknek elegük van a szamárlétrából és az elefántcsonttoronyból.

Tükör // Online beszélgetés Móricz-ösztöndíjasokkal  2020. jún. 16-án. Végh Kata grafikus, Kiss Tibor Noé író, szerkesztőm, Tóth-Czifra Júlia és jómagam beszélgetünk arról, milyen párhuzamok fedezhetők fel alkotói világaink között.

Műelemző megnyitóbeszéd Végh Kata és Hankusz Anikó grafikusok Játék és realitás című kiállításán a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban 2019. november 8-án.

Kölcsey és a férfiak: vita Nyáry Krisztián, Margócsy István és jómagam részvételével az LMBT Történeti Hónap során, 2014. feb. 8-án. A moderátor Csehy Zoltán. A vita előzménye Nyáry Krisztián Így szerettek ők 2. című könyve kapcsán adott interjúja többek közt arról, hogy Kölcsey Ferenc feltevése szerint homoszexuális volt, amire vitacikket küldtem a HVG online-nak - legjobb tudomásom szerint ez volt az első releváns és tudományos érvekkel operáló kritika ez ügyben. Nyáry nem volt rest válaszolni, amire én is írtam egy viszontválaszt.

Fotók 

© Szendi Nóra, 2022
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!