Szerelem, extázis, szájcsócsálás

2021.03.03

Ezt a regényrészletet direkt a Híd folyóirat számára írtam. Elküldtem, aztán úgy éreztem, annyira mégsem jó, ilyen Zárványok-utánérzés, újabb kis színes a bogyófogyasztás örömiről-bánatiról, a Van ilyen. nem holmi "drogos regény". Ezzel meg is feledkeztem az egészről.

Aztán nemrég rám írt Láng Orsi író-költő cimborellám, szintén a lap 2020. augusztus-szeptemberi számának egyik szerzője, hogy "nagyon szexi szövegtest". Hálás köszönetem: ez annyira felizgatta a fantáziám, hogy újraolvasva Babett szétkészült nyeklését-nyaklását rájöttem, hogy talán mégiscsak jó lesz ez valahova.

Nagyon sokat küzdöttem ezzel a karakterrel, pont, mert ő áll a legközelebb régi önmagamhoz, mondhatni, hozzám való viszonya parodisztikus. Mégsem én vagyok, nem engedhetek az emlékeim csábításának, úgy kell tekintenem rá, mint bármelyik hősömre: egyetlen tulajdonsága sem lehet magától értetődő. Az önismeret és az önelfogadás különös és tanulságos útját járom azzal, ahogy elkezdtem ráhangolódni erre a gyakran halál idegesítő káoszgenerátor csajra.

Íme egy részlet a szövegből:

Babettnek fájni fog holnapra a szája. Babett, mint egy szénán nyammogó láma, komótosan, rendületlenül majszolja az ajka belső, lágy, hajszálerekkel gazdagon átszőtt részeit. Az ajak holnapra olyan lesz, mintha hialuronsavval töltötték volna föl, minden szó fájni fog, ahogy a harapott sebek a fogakhoz súrlódnak, és Babett megpróbál majd észrevétlenül pépeset enni, ha lesz étvágya, és kevesebbet smárolni Csabival, mert Babettnek sajnos találkoznia kell Csabival, meg van beszélve. Babett direkt úgy kalkulálta, hogy az érzelmei ilyetén felfokozását követően Csabival találkozni olyan lesz, mint nyakig merülni egy kád habfürdőben, de Babett azzal egyelőre nem számol, hogy a kívülről lilásra duzzadt ajka belülről cafatosra lesz csócsálva, ő maga pedig, akárhányszor a tekintete összetalálkozik Csabiéval, zavartan félrekapva arra fog gondolni, hogy nem érti, hogyan lehet, hogy Csabi nem vesz észre semmit. Nem csak a lilásra duzzadt ajakról van szó. Babett majd nézi Csabi napvilágnál éles vonásait, és az árnyékokra gondol, a tompa, elúszó árnyékokra, a puha, gondolattalan összegömbölyödésre. Nem érnek egymáshoz Kockával. Fekszenek az ágyon ruhástul, a szemük csukva. Babett egy kicsit közelebb dugja az orrát Kocka vállához.

Legújabb blogbejegyzéseink

 

A verbális bántalmazás mindennapos jelenség: szükséges beszélnünk róla. De vajon lehet-e másképp is, mint kizárólag az áldozattal azonosulva, őt passzív elszenvedőként láttatva? Vagy aki effélét merészel, az "áldozathibáztató", és bizonyára középosztálybeli, fehér férfi, aki eleve hatalmi pozícióba született, és személyes érintettség híján az...

Ez itt a mi családunk. Emberhím és -nőstény meg egy kutya. Énekes és író meg egy ingyenélő (leszokóban lévő) zoknitolvaj. Mindhárman egyformán fontosak vagyunk. Ha pedig egy családban két szereplő közt elakadás van, megborul az egyensúly, és azt mindenki megsínyli.

© Szendi Nóra • Pintér László, 2021
 Fotók: © Kiss Zsuzsanna, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!