Mit üzennél az egy évvel ezelőtti önmagadnak?

2021.05.13

A Mentális Kapcsolás Business tanfolyam résztvevőjeként az egyik személyes workshop alkalmával azt a feladatot kaptam, hogy írjam le, mi volt pont egy évvel ezelőtt velem, a vállalkozásommal és az életemmel. Neki is láttam hát körmölni, mi minden változott egy év alatt.

A feladat hatalmas tanulsággal, élménnyel és felismerésekkel szolgált számomra, és ajánlom, hogy bizonyos időközönként te is szánd rá az időd. Pár hete azon morogtam, hogy mennyire nem haladok sehova sem, mennyire nem ott tartok, ahol szeretnék. De pontról pontra leírva, hol is tartottam egy évvel korábban, egyszerre világossá vált, mekkora fejlődésen mentem keresztül az elmúlt egy évben. Szerintem ez jól látszik ezen a két fotón is: teljesen más a kisugárzásom a bal oldali képen, amely éppen egy éve készült, mint a jobb oldalin, ami nemrég, egy szentendrei kiránduláson.

Egy éve a vállalkozásomnak még csak apró jelei sem mutatkoztak. Annyi volt, hogy tudtam: az éneklésen kívül érdekel a pszichológia is, és vacilláltam, hogy be kellene iratkoznom pszichológiaszakra vagy egy coach-tanfolyamra, de folyamatosan gyártottam magamnak a kifogásokat, és másoktól is olyan tanácsokat kaptam, amelyek a tétlenségben erősítettek meg. Igen, akkoriban még érdekelt, ki mit gondol rólam. Ez mára teljesen megváltozott. Elfogadtam magam és azt, hogy mindenkinek úgysem tetszhetek vagy felelhetek meg.

Egy évvel ezelőtt az éneklés sem úgy ment, ahogy én szerettem volna. Ma már látom, hogy ezek a problémák kizárólag belőlem és az önbizalomhiányomból fakadtak. Most már tudok nemet mondani arra, ami nem foglalkoztat, és nem félek az esetleges következményektől. Megtanultam konfrontálodni, kiállni magamért és a véleményemért. De ami szerintem a legfontosabb: újra megtanultam hinni magamnak. Elkezdtem konzekvensen betartani a magamnak és másoknak tett ígéreteimet. És szerintem ez a világon az egyik legfontosabb dolog: hogy ha elhagyja a számat egy ígéret, azt tűzön-vízen át betartom.

Összegezve az elmúlt egy évem fejlődését, sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb és az életem minden területén sikeresebb lettem. Úgyhogy ha azt mondom, megéri a magadba fektetett munka, akkor hidd el, tudom, miről beszélek.

Legújabb blogbejegyzéseink

A verbális bántalmazás mindennapos jelenség: szükséges beszélnünk róla. De vajon lehet-e másképp is, mint kizárólag az áldozattal azonosulva, őt passzív elszenvedőként láttatva? Vagy aki effélét merészel, az "áldozathibáztató", és bizonyára középosztálybeli, fehér férfi, aki eleve hatalmi pozícióba született, és személyes érintettség híján az...

Ez itt a mi családunk. Emberhím és -nőstény meg egy kutya. Énekes és író meg egy ingyenélő (leszokóban lévő) zoknitolvaj. Mindhárman egyformán fontosak vagyunk. Ha pedig egy családban két szereplő közt elakadás van, megborul az egyensúly, és azt mindenki megsínyli.

© Szendi Nóra • Pintér László, 2021
 Fotók: © Kiss Zsuzsanna, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!