Hol van a fókuszod?

2021.05.19

Hiába mennek jól a dolgaid, mégis úgy érzed, hogy valami nincs rendben?

Az elmúlt hetekben azt vettem észre magamon, hogy jó irányba haladok ugyan a vállalkozásommal, de valami hiányzik. Ekkor azt mondtam magamnak: okés, Lacikám, akkor állj meg, nézz körbe, vizsgáld meg, mi okozhatja benned ezt a feszültséget. Légy csendben, fordítsd befelé a figyelmed, és meg fogod találni a problémád forrását.

Így is történt. Hamar rá is leltem, mi a negatív érzés okozója. A fókuszom az igazi célomról a főcélom elérését segítő mellékcélom irányába terelődött. Ez elvonta az energiáimat a legfontosabbról, méghozzá arról, hogy elérjem, megvalósítsam az álmaimat.

Lehet, hogy hazardírozással fogsz vádolni, de én azt vallom, hogy mindent egy lapra kell feltenni. Nem érdemes több lábom állni, hanem mindent egy magasztos célnak alárendelni, és csak menni, menni előre az életben.

Gondolj bele: egyszerre úgyis csak egy dologra tudsz 100%-ban odafigyelni, összpontosítani, akkor miért akarnád megfelezni ezt a 100%-ot? Adj bele mindent abba az egy dologba, amit szenvedéllyel tudsz csinálni, és szenteld minden figyelmed ennek! Minden egyéb azt szolgálja, hogy elérd a fő célodat, bámi legyen is az. Ha beletettél mindent, és mégsem sikerült, akkor persze levonhatod a tanulságot, és nekiláthatsz valami újnak, de ebbe is adj bele mindent, és hidd el, előbb-utóbb meg fog térülni.

Legújabb blogbejegyzéseink

A verbális bántalmazás mindennapos jelenség: szükséges beszélnünk róla. De vajon lehet-e másképp is, mint kizárólag az áldozattal azonosulva, őt passzív elszenvedőként láttatva? Vagy aki effélét merészel, az "áldozathibáztató", és bizonyára középosztálybeli, fehér férfi, aki eleve hatalmi pozícióba született, és személyes érintettség híján az...

Ez itt a mi családunk. Emberhím és -nőstény meg egy kutya. Énekes és író meg egy ingyenélő (leszokóban lévő) zoknitolvaj. Mindhárman egyformán fontosak vagyunk. Ha pedig egy családban két szereplő közt elakadás van, megborul az egyensúly, és azt mindenki megsínyli.

© Szendi Nóra • Pintér László, 2021
 Fotók: © Kiss Zsuzsanna, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!