Egy pillanat

2021.02.02

Belegondoltál már, hogy a reggeli ébredés és az esti álomba szenderülés közt egyetlen pillanat telik el? A legtöbb ember ezt a pillanatot mégis filmekre, gyorskajára, drogokra, italra és persze szexre tékozolja.
Holott az a küldetésünk ezen a bolygón, hogy megmutassuk: az életben nem mindig a legerősebb győz! Ha most találkoznál egy T-rexszel, ki lenne az erősebb? Hát persze hogy az őslény! De T-rexek manapság nem jönnek szembe velünk: kipusztultak, mert nem tudtak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A föld története során mi vagyunk az első faj, amely az intelligenciája és leleményessége révén lett a bolygó uralkodója. De éppen emiatt a felelősségünk is nagyobb! Eljutottunk a földi élet azon szakaszához, amikor már nem dughatjuk homokba a fejünket. Eszünk kétélű fegyver, amely már rég önmagunk és a többi élőlény felé fordult.

Túlságosan is a szokásaink, nézeteink, ösztöneink rabjaivá váltunk, nem látjuk a fától az erdőt. Ha például elmész egy állásinterjúra, nem vállalhatod fel a politikai nézeteidet. Véletlenül más táborba tartozol, mint az interjúztató? Már vége is a párbeszédnek, mielőtt elkezdődhetett volna. De kétszer is meggondolod a barátaid előtt is, hogy mit mondasz, mert a nézetkülönbség nem megengedett. Vagy velünk, vagy ellenünk. Ez a két oldal maradt. Szeretek olvasni, tájékozódni, új dolgokat tanulni a világunkról és az emberekről, és szerintem nagyon rossz irányba tartunk. Az emberi butaság, rosszhiszeműség pedig mind mélyebbre és mélyebbre süllyed a maga teremtette mocsárban. Amikor az időjárást szidod, amiért teljesen meg van őrülve, ősszel tél van, télen pedig tavasz, sosem jut eszedbe, mi ennek az oka? Hogy mi magunk vagyunk az oka?

Színészként, énekesként mindig a következményeket játszom el, és az előzményeket fürkészem, találgatom. Mentorként is az érdekel, milyen okok vezethettek a klienseim sikereit gátló mintázatok kialakulásához. Ehhez hasonlóan a napjainkban zajló jelenségek, akár természetiek, akár társadalmiak, már csak egy pusztító folyamat következményei.


Vissza a többi blogbejegyzéshez >>

© Szendi Nóra • Pintér László, 2021
 Fotók: © Kiss Zsuzsanna, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!