COACHING

Az előadóművészet rengeteget segített nekem az önismeretben. Hiszen ha magammal nem vagyok tisztában, ha nem vagyok önazonos, hogyan legyek hiteles a színpadon, ahol mindennap a maximumot kell nyújtani? Egy nap eszembe jutott, hogy miért ne kamatoztathatnám ezt a tudást mentorként is? 

Mindig érdekelt, milyen folyamatok zajlanak az emberek cselekedetei hátterében. Amikor előadóművészként megformálok egy szerepet, valaminek a következményét játszom el. Azt, hogy miképp jutott el adott karakter abba az állapotba, amelyben az előadás során látjuk, nekem kell megkeresnem a múltjában. Azonosulási pontokat kell találnom vele, hogy bensővé tehessem az élethelyzetét, és hitelesen, saját tapasztalataimra támaszkodva építhessem fel őt. Ebben hasonlít egymásra a coaching és a színészet: a jelen elakadásait múltban gyökerező káros minták, fölöslegesen cipelt terhek, visszahúzó erők, gátlások felszínre hozásával érthetjük meg. 

Ezután már látjuk, mely tulajdonságaink, viselkedésmintáink, kapcsolataink, életterületeink radikális átformálásával tehetjük sikeresebbé, boldogabbá mindennapjainkat - legyen szó a pénzhez való viszonyról, üzleti kommunikációnk személyesebbé tételéről vagy alá-fölé rendelt és társfüggő kapcsolataink átalakításáról.Nem pszichoterapeuta vagyok, hanem egy ambíciózus fiatal, aki számtalan mélypontot átélt már, és rengeteg nehézséget leküzdött pályája során. Mentoráltjaimat kérdések feltevésével és saját életemből vagy szerepeimből, filmekből vett példákkal vezetem rá saját megoldásaikra.

New self

6 alkalmas intenzív átalakulás a múltadtól a jeleneden át a jövődig, a komfortzónád teljes elhagyásával

Kiknek ajánlom?

Érzed, hogy nem jó irányba tart az életed, már a húszas éveidre kiégtél a munkádtól?

Nem találod a helyed sem a pályádon, sem a magánéletedben?

Folyamatosan keresed a lehetőséget a váltásra, de nem mered meglépni, vagy nem tudod, merre tovább?

Szabadságra, sikerre, több pénzre vágysz?

 

Az 1-2. alkalommal feltárjuk múltban gyökerező rossz szokásaidat, káros örökölt sémáidat, amelyek a jelenedre is kihatnak, és gátolnak céljaid megvalósításában. Beszélgetünk a múltról, újrajátsszuk régi sérelmeidet és azokat a szituációkat, amelyekben sérültél - először az eredeti kifejlettel, majd megtörjük az "átkot". Eszközöket kapsz arra, hogy miképp kezelheted sikeresen az ehhez hasonló szituációkat.

A 2-3. alkalommal megkeressük, mire vágysz valójában itt és most, mi motivál igazán, hol szeretnéd látni magad 1, 3 és 5 év múlva. Utánajárunk, milyen lépéseket kell tenned, hogy mindez ne pusztán vágy maradjon. Ki is próbálhatod magad álmaid hivatásában különböző szituációs, improvizációs gyakorlatok segítségével.

Az 5-6. alkalommal rálépünk a céljaid felé vezető útra. Pontos stratégiát dolgozunk ki. Átbeszéljük, milyen nehézségekkel szembesülhetsz utad során, és milyen új szokások kialakítása segíthet át ezeken. A rázós helyzeteket el is játsszuk, mind pozitív, mind negatív kimenetellel. Végül összegezzük mindazt, amin keresztülmentél, és levonjuk a tanulságokat.

A részletekért keress a tenorpinter@gmail.com címen!

© Szendi Nóra • Pintér László, 2021
 Fotók: © Kiss Zsuzsanna, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!